Φαράγγι Μύλων

Μύλοι, το όνομα του καταπράσινου, πανέμορφου φαραγγιού, με τον εγκαταλελειμμένο οικισμό του δίπλα στο χείμαρρο. Και τους πολυάριθμους, για την έκτασή του, νερόμυλους που κατασκεύασαν οι ντόπιοι κατά την περίοδο της Ενετοκρατίας και λειτουργούσαν έως την δεκαετία του '70.

Οι Μύλοι, με την πλούσια φυσική και αρχιτεκτονική τους ομορφιά συνιστούν την ιδανικότερη πρόταση για περίπατο. Λίγα μόλις χλμ έξω από την πόλη, εύκολα προσβάσιμη περιοχή, με εξαιρετική χλωρίδα και πανίδα . Από τις διαδρομές που δύσκολα περιγράφονται από όσους δεν διαθέτουν ποιητικό οίστρο.

Σε ζεστές μέρες, μπορείτε να ξεκουραστείτε στα ολόδροσα περιβόλια με την πλούσια σκιά.

Ο περίπατός ξεκινά από το μονοπάτι που οδηγεί στο φαράγγι, κάτω από το νέο οικισμό των Μύλων. Από την πρώτη στιγμή η ατμόσφαιρα είμαι μυστηριακή. Στα δεξιά, είναι το παρεκκλήσι του Αγίου Ιωάννου που είναι κτισμένο μέσα στα βράχια. Προχωρώντας περνάμε μια τσιμεντένια γέφυρα, και αριστερά συναντάμε τους Πάνω Μύλους, όπου υπάρχει μια ωραία ταβέρνα απ όπου θα προμηθευτούμε πληροφοριακό υλικό για το φαράγγι, την ιστορία του, την χλωρίδα και πανίδα του.