Αξιοθέατα & Ιστορία

Όταν αποφασίζεις να έρθεις στην Κρήτη, το πρώτο πράγμα που σίγουρα κάνεις, είναι να διαβάσεις την ιστορία της. Κι αν δεν την ξέρεις, σίγουρα θα έχεις ακούσει για τους μύθους που πλανιούνται σε αυτόν τον ποικιλόμορφο τόπο.

Το χαρακτηριστικό που σίγουρα αποκτάς όταν έρχεσαι σε επαφή μαζί του, είναι αυτό του περιηγητή. Θέλεις να τ’ ανακαλύψεις όλα και να τα κάνεις ένα με την πνοή σου, να τα ενσωματώσεις και να τα κρατήσεις φυλαχτό. Κάποιες φορές είναι εύκολο, κάποιες άλλες ταυτίζεσαι, θέλοντας ή μη, με τον Ηρακλή. Ποιο δρόμο να διαλέξεις; της Αρετής ή της Κακίας; Είναι δεδομένο. Πάντα θα τραβάς τον δρόμο που σε οδηγεί η καρδιά σου. Και αυτή δεν σφάλλει ποτέ. Έχεις δει πολλά, και όλα σε έχουν συγκινήσει το ίδιο. Όμως, τη διαδρομή που πρέπει να ανακαλύψεις, πρέπει να την διαλέξεις με την καρδιά σου.

Όπως το κάνουν από την αρχαιότητα όλοι αυτοί που τραβούν τον δρόμο τους για να πορευθούν στη ζωή τους αξιοπρεπώς. Ένας δρόμος που ενώνει ζωές που μοχθούν, ζωές που πάλεψαν για την ελευθερία, ζωές που εμπνευστήκαν και μεγαλούργησαν σ ’ ένα τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς.