Το Σφακάκι

Το Ξενοδοχείο μας είναι ειδυλλιακά τοποθετημένο μπροστά ακριβώς από την παραλία του γραφικού οικισμού Σφακάκι  και βρίσκεται 9 χιλιόμετρα ανατολικά του Ρεθύμνου. Υπάρχει μια μεγάλη αμμώδης παραλία (με μερικά βότσαλα) , η οποία είναι φημισμένη για το γεγονός ότι την επιλέγουν οι από εξαφάνιση απειλούμενες θαλάσσιες χελώνες Caretta Caretta για την αναπαραγωγή τους . Είναι ιδανική για ηλιοθεραπεία, κολύμβηση, και καλοκαιρινά σπορ. Κατά τη διάρκεια της ημέρας οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν πολλές εναλλακτικές λύσεις, συμπεριλαμβανομένων των εστιατορίων, καφέ και μικρά μπαρ.

Το Σφακάκι είναι ιδιαίτερο κυρίως για την αμμουδιά και την υπέροχη θάλασσα, αλλά και για ένα ακόμα σπουδαίο λόγο: την εγγύτητα του προς την Εθνική οδό, διευκολύνοντάς σας να ταξιδέψετε σχεδόν οπουδήποτε στην Κρήτη. Το Σφακάκι έχει τα τελευταία χρόνια εξελιχθεί σε μια πολύ δημοφιλή αστική περιοχή καθώς συνδυάζει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που κάνουν ένα μέρος ιδανικό τόσο για διακοπές όσο και για μόνιμη διαμονή. Απέχει, μόλις 10 λεπτά οδικώς από τη πόλη του Ρεθύμνου και 45 λεπτά από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Στην καρδιά του Δήμου Αρκαδίου

9 χιλιόμετρα ανατολικά του Ρεθύμνου, στην καρδιά του Δήμου Αρκαδίου, και στον οικισμό Σφακάκι, στρίβεις δεξιά στον δρόμο προς Παγκαλοχώρι. Η εκκλησία που είναι αφιερωμένη στην Παναγία την Ευαγγελίστρια, που συναντάμε στα αριστερά του δρόμου, μας δίνει τις ευλογίες της για καλό δρόμο και συνεχίζουμε νότια και ανηφορικά. Ο συνδυασμός των άγριων βοτάνων, της ρίγανης, της πικροδάφνης και των πουρναριών με τους πανύψηλους ευκαλύπτους δημιουργούν μεθυστική ατμόσφαιρα γεμάτη ευωδιές. Συνεχίζοντας, στ’ αριστερά συναντάμε τη Μονή Αρσανίου.
Συνεχίζουμε να κινούμαστε νότια, και συνειδητοποιούμε πως βρισκόμαστε στον μεγαλύτερο ελαιώνα της Ανατολικής Ευρώπης, αφού το οπτικό μας πεδίο, όσο ανηφορίζουμε, μας προσφέρει πανοραμική θέα από τα Λευκά Όρη των Χανίων  μέχρι τον Ψηλορείτη. Στα αριστερά μας, στον απέναντι λόφο, παρατηρούμε τα όμορφα ανακαινισμένα βενετσιάνικα σπίτια του οικισμού Χαμαλευρίου.